تیم
1400/1/14
نوع: استارتاپ ها
نویسنده: مسعود نبوی

تمام عناصر استارتاپ‌، از ایده اولیه تا مدل کسب‌وکار مناسب و سرمایه مالی، همگی با وجود یک تیم متخصص و قوی است که بازدهی حداکثری پیدا ‌می‌کنند، پس باید در انتخاب تیم، دقت کرد. در واقع تیم‌ سازی استارتاپ، از این جهت اهمیت دارد که به بنیان‌گذاران این امکان را می‌دهد که بهترین استعدادها را در بین کارکنان خود شناسایی کرده و از طریق کار مشارکتی به بهترین نتایج دست یابند. به بیانی دیگر، هر کسب‌وکار، برای رسیدن به موفقیت، نیازمند یک تیم قوی و حرفه‌ای است و برای تشکیل آن، نیازمند افراد مستعد و علاقه‌‌مند با مهارت‌های گوناگون و دانش متفاوت، در قالب یک تیم است که با تقسیم کار و ایجاد همکاری در بین اعضا، هم به پیشرفت فردی اعضا و هم به پیشرفت کسب‌وکار، کمک کند.

 

انواع تیم‌ها

تیم کاربر محور

تیمی است که کاربران خود را بالاتر از تمامی شاخص‌های عملکرد کلیدی (KPI) دیگر قرار می‌دهد. در کمپانی‌هایی که تیم‌های توسعه محصول‌شان، کاربر محور است، مقوله تجربه کاربری، ارزشمندترین شاخص عملکرد محسوب می‌شود. به طور کلی، تیم از نیازها و نارضایتی‌های کاربران، آگاه است و تمام انرژی تیم، صرف ارتقاء رضایت‌مندی کاربران و علاقه‌مند کردن آن‌ها به محصول می‌شود.

تیم پیشرفت محور

تیمی است که بیشتر تمرکز خود را بر اعداد و ارقام می‌گذارد. نقشه‌ راه‌ این نوع تیم‌ها برای تاثیرگذاری مثبت روی اعداد و ارقام، تهیه شده‌ و نه لزوما راضی نگاه داشتن کاربران. این نقشه ‌راه‌ معمولا با پیشرفت محصول و قیمت‌گذاری و گاهی هم با تبلیغات به اتمام می‌رسند. اعضای این نوع تیم‌ها بر اساس پیشرفت آمار و ارقام، پاداش دریافت می‌کنند. 

تیم ویژگی محور

تیمی است که ایده‌های زیادی برای اجرایی کردن دارد که این ایده‌ها معمولا از جانب کاربران، مدیران ارشد و مشتریانی است که ویژگی خاصی را برای خرید محصول در نظر دارند. در نقشه ‌راه این نوع تیم‌ها، زمان مشخصی برای اجرایی کردن هر ایده وجود دارد و تمرکز اعضای تیم بر روی اجرایی کردن ایده‌هاست. 

تیم طراحی محور

تیمی است که بیشتر تمرکز خود را روی طراحی و تاثیرگذاری محصول گذاشته و این ویژگی‌ها را فراتر از دیگر جنبه‌های محصول، مورد توجه قرار می‌دهد، در حالی که طراحان زیادی در این نوع تیم‌ها به خدمت گرفته می‌شوند و زمان زیادی را صرف تحقیق، ایده‌پردازی و طراحی منحصربه‌فرد محصول می‌کنند.

تیم تکنولوژی محور

تیمی است که بیشتر تمرکز خود را بر پیشرفت و بهبود کمپانی از نظر تکنولوژی قرار می‌دهد. در این نوع تیم‌ها زمان زیادی صرف بازنویسی کدها، از بین بردن باگ‌ها، سوئیچ کردن به یک شکل کاری بهتر و گاهی هم تحقیقات و گسترش ابعاد پروژه می‌شود.

تیم خام

تیم‌هایی هستند که برای محصولات و ویژگی‌های آن‌ها هیچ شاخص عملکرد کلیدی (KPI) کوتاه مدتی وجود ندارد. شخصی ایده‌ای را مطرح کرده و ایده در حال اجرایی شدن توسط اعضای تیم است به طوری که زمان زیادی صرف تحقیق روی پروژه، طراحی و توسعه آن نمی‌شود. این استراتژی معمولاً تمرینی برای اجرایی شدن ایده‌ها یا کار تیم روی مسائل خلاقانه و در عین حال، بی‌هدف است.

 

ویژگی‌های اعضای تشکیل دهنده تیم 

شنونده‌ای با دقت 

افرادی که شنوندگان خوبی هستند، برای یک تیم و عملکرد مثبت آن ضروری‌اند. هر تیمی به افرادی نیاز دارد که بتوانند نظرات و ایده‌های دیگران را بشنوند، درک کنند و نکات مثبت آن را در نظر بگیرند. چنین عضوی می‌تواند بدون اینکه حالت دفاعی به خود بگیرد، انتقادات دیگران را گوش داده و مورد استفاده قرار دهد.

قابل اعتماد 

شما همیشه می‌توانید روی اعضایی که قابل اطمینان هستند و تعهدات خود را به درستی انجام می‌دهند، حساب کنید. چنین اشخاصی از ثبات لازم در انجام وظایف خود برخوردارند.

مشارکت فعال در فعالیت‌های تیم

یک عضو موثر، در فعالیت‌های گروه به طور فعالانه شرکت می‌کند. چنین اعضایی برای حضور در جلسات، آمادگی لازم را کسب می‌کنند و در بحث‌ها به دیگران گوش می‌کنند و سپس نظرات خود را بیان می‌کنند. در تمام فعالیت‌های تیم، حضور فعال دارند و هرگز منفعالانه در حاشیه قرار نمی‌گیرند. چنین افرادی معمولا از ابتکار عمل برای پیشبرد اهداف برخوردار‌ند و رویکرد آن‌ها نسبت به وظایف، رویکردی مثبت و حاکی از توانایی انجام آن‌هاست.

توان برقرای ارتباط سازنده

یک تیم موفق به اعضایی نیاز دارد که نظرات و افکار خود را بدون ابهام، مستقیم، صادقانه و با رعایت احترام با دیگر اعضا در میان بگذارند و همچنین اعضا از تعارض و اختلاف نظر ترس نداشته و این موضوع را بخشی از پیشبرد بهینه بدانند.

رفتار محترمانه

اینگونه افراد همواره با سایر اعضا رفتاری محترمانه داشته و برای کمک به پیشبرد اهداف تیم، با سایر اعضا برخوردی همراه با درک و حمایت دارند. آن‌ها برای کمک به سایرین، گوش دادن به نظرات دیگران و اشتراک دانش و اطلاعات خود با آن‌ها، شروطی قائل نیستند.

تاثیرگذار در حل مشکلات 

قطعا هر تیمی در مسیر کار خود با مشکلاتی روبرو می‌شود. افرادی در تیم موفق هستند که برای مقابله با هر مشکل و مرتفع کردن آ‌ن‌ به شیوه‌ای مناسب عمل می‌کنند. این افراد برای حل مشکلات آماده هستند و به فکر فرار از آن‌ها نیستند.

اشتراک دانش و مهارت خود با دیگران

افرادی قابلیت کار تیمی دارند که به مشارکت اطلاعات، دانش و تجربه، علاقه‌مندند. آن‌ها برای انتقال اطلاعات به سایر اعضای تیم، پیش‌ قدم می‌شوند و در این کار از دیگران سبقت می‌گیرند. آ‌ن‌ها اخبار و اطلاعات را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند و اجازه نمی‌دهند سایرین در مواجهه ناگهانی با اخبار شوکه شوند.

متعهد 

افرادی در تیم موفق هستند که به کار، وظایف و فعالیت‌های خود و تیم، اهمیت می‌دهند و با حس تعهد نسبت به کار، برای رسیدن تیم به اهداف مورد انتظارش تلاش می‌کنند.

دارای ذهنیت مثبت

اعضای تیم نباید به دنبال موفقیت کوتاه مدت بوده و از شکست ترس داشته باشند. با غلبه بر افکار منفی و ادامه دادن به جای ترک کردن، می‌توان با اطمینان بیشتری به موفقیت رسید.

انعطاف پذیر

اعضای موثر با شرایط جدید سازگار می‌شوند و با روبرو شدن با شرایط جدید، دچار اضطراب نمی‌شوند. علاوه بر این یک فرد انعطاف‌پذیر، وقتی تیم به پیشرفت و سرانجام رساندن یک فعالیت نیاز دارد، یک نقطه نظر را متعصبانه دنبال نمی‌کند. افراد کارآمد در نقطه نظرات خود ثابت قدم هستند اما برای پذیرش نظرات دیگران نیز آمادگی دارند و در پذیرش نظر ارجح، انعطاف‌پذیرند.

 

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.