تفکر طراحی در کسب و کار | Design Thinking
تفکر طراحی در کسب و کار | Design Thinking
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. تفکر طراحی در کسب و کار | Design Thinking

تفکر طراحی در کسب و کار | Design Thinking

چهارشنبه, 29 اسفند 97
مینا رزقیان
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

آدم ها چرا کار می کنند؟ سؤالی ساده که پاسخ دادن به آن ساده نیست. اولین پاسخی که به ذهن بسیاری از ما می رسد «پول» است. آدم ها کار می کنند که درآمد داشته باشند. پاسخ درستی است اما خیلی ها کارهایی می کنند که آن کارها درآمد زیادی ندارند، مثلاً فعالیت های مدنی یا خیرخواهانه. خیلی ها هم  هستند که ثروت زیادی دارند و به کار نیاز ندارند اما هر روز صبح شال و کلاه می کنند و مشتاقانه سرکار می روند. پس آدم ها فقط برای پول کار نمی کنند. منزلت اجتماعی و اعتبار در جامعه هــم دلیــل دیگری است که خیلی ها برای کار کردن دارند. آدم ها دوست دارند که تحسین شوند و موقعیتشان در جامعه موجب افتخار باشد. اما این هم به تنهایی کافی نیست. در کنار پول و منزلت، یک دلیل دیگرهم برای کار کردن وجود دارد که تا همین اواخر کمتر دربارۀ آن صحبت می شد. آدم ها کار می کنند چون احتمالاً از کاری که انجام می دهند «لذت» می برند. این کتاب برای کسانی است که از کار فقط به دنبال درآمد و اعتبار نیستند بلکه می خواهند از کاری که انجام می دهند لذت هم ببرند. اگر از آن دسته افرادی هستید که فقط برای پول کار می کنید یا فقط دنبال تحسین و پرستیژ هستید احتمالاً این کتاب برای شما جذاب نخواهد بود. اما اگر از کارتان لذت می برید در هر شغلی که باشید این کتاب برای شما خواندنی و لذت بخش است.

در دنیای امروز رقابت باعث افزایش هزینه‌ و ریسک‌ است و اینترنت و ظهور شبکه‌ها، اندوختن انحصاری دانش را غیرممکن کرده‌‌اند. از طرفی دیدگاه‌های ما در مورد ریشه‌های خلاقیت در حال گسترش هستند و هرروز در حال یادگرفتن چیزهای جدیدی در مورد مغزمان و فهمیدن حالت‌های ادراکی متفاوت هستیم. ما به‌دنبال جعبه ابزاری جدید می‌گردیم  و تفکر طراحی جعبه ابزاری برای راه‌حل‌یابی خلاق است.

‌طراحان فردا را به وجود می‌آوردند، طراحی اوج هنر ذهن است، ذهنی که طراحی می‌کند یعنی از هیچ، چیزی را خلق می‌کند که وجود ندارد، برای دست‌یابی به رشد باید در آینده چیزی را خلق کنیم که با زمان حال متفاوت باشد. طراح کسی است که قدرت خلق دارد و از خلق کردن لذت می‌برد.  تفکر طراحی تکنیک نیست، روش هم نیست بلکه مهارت ذهنی است. تفکرطراحی یا به‌عبارتی مانند طراحان اندیشیدن رویکردی اساسا متفاوت به تفکرهای تحلیلی مرسوم کسب‌وکار است. این روش رویکردی نظام‌مند برای طرح مساله است که با مشتریان و توانایی خلق آینده‌ای بهتر برای آن‌ها آغاز می‌شود و اقرار می‌کند که احتمالا از همان ابتدا به این هدف نایل نمی‌شویم.

هدف ما از به‌کارگیری این رویکرد این است که بتوان به‌کمک درک عمیق و بی‌واسطه نیازهای واقعی مشتریان و شرایط کسب‌وکار، راه‌حل‌هایی را توسعه داد که اقبال بیشتری برای موفقیت دارند و درصورت دست نیافتن به موفقیت با حداقل ضرر ممکن و حصول حداکثر یادگیری بتوان از ادامه آن مسیرها دست کشید. استفاده از این رویکرد و ابزارهای آن در رویارویی با شرایط ابهام و عدم قطعیت بسیار کارآمد است. اما این به معنی بی‌فایده بودن رویکردهای مرسوم در کسب‌وکار نیست این ابزار جدید می‌تواند در کنار جعبه ابزارهای تفکر تحلیلی قرار بگیرد تا فرد در مواجهه با مسایل مختلف امکان‌های متنوعی در اختیار داشته باشد. تفکر طراحی کمک می‌کند نوآوری‌های موفق‌تر و سودآورتری داشته باشیم.

طراحان و مدیران هردو نقش مهمی در فرآیند رشد و نوآوری دارند. اگر مدیر هستید این کتاب روش‌های بصری را که برای ایجاد همکاری‌های ارزان و انسان محور به آن‌ها نیاز دارید به صورت گام به گام به شما نشان می‌دهد. اگر طراح هستید این صفحات به شما کمک می‌کند تا از زیباسازی و ظاهرگرایی به تمرکز بر انتخاب مساله، صورت بندی و در نهایت حل آن ارتقا پیدا کنید.

کتاب «تفکر طراحی در کسب‌وکار» با اشاره به نمونه‌های واقعی و ملموس به داستان مدیرانی می‌پردازد که به متفکر طراحی تبدیل شده اند. و با ابزارهای تفکر طراحی پیرامون آن‌ها این فرایند را از ابتدا تا انتها به صورت کاربردی و فهم‌پذیر تشریح می‌کند. این کتاب به عنوان نخستین مرجع فارسی این روش مانند راهنمایی گام به گام با طرح پرسش‌های کلیدی و ارایه ابزارهای کاربردی به کارآفرینان و نو آفرینان کمک می‌کند تا در مسیر موفقیت قرار بگیرند. کتاب تفکر طراحی در ۶ فصل «چرایی و چگونگی تفکر طراحی»، «چه وضعیتی هست؟»، «چه می‌شود اگر؟»، «چه چیزی شگفت‌آور است؟»، «چه چیزی جواب می‌دهد» و «هدایت رشد و نوآوری در سازمان شما»، تدوین شده است.

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟