- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- گزارش کارگاه «آشنایی با کلیات حقوق مالکیت فکری و نحوه حراست از ایده ها»
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
گزارش کارگاه «آشنایی با کلیات حقوق مالکیت فکری و نحوه حراست از ایده ها»
در روز شنبه مورخ 14 دی 1398 کارگاه «آشنایی با کلیات حقوق مالکیت فکری و نحوه حراست از ایده ها» با سخنرانی جناب آقای دکتر علی زند وکیلی در شتاب دهنده تریگ آپ برگزار شد. در این کارگاه مفاهیمی از قبیل آشنایی با مفهوم مالکیت معنوی، ثبت اختراع، ثبت علائم تجاری و...... مطرح شد. اگر بخواهیم نگاهی جامع به موضوع مطرح شده داشته باشیم میتوانیم به متن ذیل اشاره کنیم:
امروزه با توجه به رشد اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری و اهمیت روزافزون استارتآپها نسبت به شرکت های صنعتی سنتی، در کنار مسائل توسعه فنی و تکنولوژیکی، ارزشگذاری، مسائل مالی، تعیین سهم بازار، انتخاب سرمایهگذار و هم بنیانگذار و مسائل از این دست ، شاید یکی از مهم ترین موارد بنیادین که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد و می تواند مبنای محکمی برای ادامه فعالیت تیم و شرکت باشد، موضوع حفاظت از حقوق مالکیت فکری ایده و تراوشات فکری است. نهایتا هر کسب و کار نوپایی مبتنی بر یک ایده است و باید توجه داشت که چه ایده ای و درچه قالبی قابلیت حمایت و حفظ و حراست دارد.
از سوی دیگر سرمایه گذاران باید آگاه باشند در صورتی که مالکیت فکری از یک ایده و صاحب ایده حمایت میکند حدود و ثغور آن تا کجاست و چه مواردی را شامل می شود و چگونه باید حقوق صاحب ایده را پرداخت کرد.
پاسخ به سوالات بالا در کارگاه مقدماتی آشنایی با حقوق مالکیت فکری و حفاظت از ایده ها بررسی میشود. در ادامه این سلسله کارگاهها ، نظام های حقوق مستقل حمایت از ایدهها هر کدام موضوع کارگاهی مستقل می باشند که به فراخور نیاز برگزاری آنها صورت خواهد پذیرفت.
سرفصل های مورد بررسی در این کارگاه به قرار زیر می باشد:
مفهوم و تاریخچه حقوق مالکیت فکری در سطح ملی و بین المللی
آشنایی با حقوق کپی رایت
آشنایی با نظام ثبت اختراعات
آشنایی با نظام اسرار تجاری
آشنایی با نظام ثبت علائم تجاری
آشنای با نظام ثبت طرح های صنعتی
در ابتدای کارگاه مدرس بحث را با این سوال شروع کرد؛ که به نظر شما راه های حفاظت از یک ایده چه می باشند؟ و سپس به توضیح این راه ها پرداختند.
دوم، اهمیت حقوق مالکیت معنوی به چه میزان است؟ حقوق مالکیت معنوی چیست و به چند دسته تقسیم می شود؟ حقوق مالکیت هنری و ادبی چیست؟ کنوانسیون ها به چه علتی تشکیل شده اند؟ کدام کشورها جزو کنوانسیون ها هستند؟ کشور ایران جزو کدام یک از کنوانسیون ها هست؟ چرا قانون کپی و رایت در ایران مورد احترام قرار نمی گیرد و رعایت نمی شود. مدرس با ذکر مثال های متعدد به تمامی سوالات مطرح شده پاسخ داد و مفصلا بحث و بررسی روی سوالات مطرح شده بین شرکت کنندگان و مدرس صورت گرفت.
سوم، حقوق مالکیت صنعتی چیست؟ چه کنوانسیون ها، ساختار و قوانینی در حمایت از این مسئله وجود دارد؟ آیا کشور ایران جزو این کنوانسیون ها می باشد؟ عضویت در این کنوانسیون ها چه مزایایی را با خود به همراه دارد؟ در خصوص این موراد نیز مدرس به صورت کامل توضیح داد و شرکت کنندگان سوالات خود را در خصوص از مدرس پرسیدند و مشاوره گرفتند.
چهارم، اختراع به چه معنا است؟ ثبت اختراع چگونه صورت می پذیرد؟ آیا ثبت اختراع بین المللی وجود دارد؟ برای ثبت اختراع در کشورهای دیگر باید چه اقدامی کرد؟ ثبت طرح صنعتی چیست؟ طرح صنعتی چه فرقی با اختراع دارد؟
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟