مصاحبه اختصاصی
مصاحبه اختصاصی

مصاحبه اختصاصی

شنبه, 29 شهریور 99
فریده مسعودی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

۱- یک معرفی مختصر از خودتان بفرمایید؟

سلام، محمد گرویی هستم؛ دانشجوی دکترای کارآفرینی گرایش کسب‌وکار، مدرس دانشگاه و علاقمند به یادگیری.

مشاور چند شتابدهنده و صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر بوده‌ام و در حال حاضر نیز، یکی از هم‌بنیانگذاران استارتاپ همبودگاه، مدیر سرمایه‌گذاری مرکز نوآوری نکسترا و مشاور صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان هستم و در کنار آن به تدریس مفاهیم اولیه کارآفرینی، نظیر مدل کسب‌وکار به دانشجویان و علاقمندان می‌پردازم. بخش دیگری از اوقات خود را نیز به عنوان مسئولیت اجتماعی در شهرهای مختلف برای حضور در رویدادهای کارآفرینی سپری می‌کنم. 

 

۲- در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید؟

چند سالی است که در حوزه کارآفرینی نهادی یا Institutional Entrepreneurship فعالیت کرده‌ام و در رابطه با شتابدهنده‌ها، فضاهای کار اشتراکی، استارتاپ استودیو و مفهوم جدیدی که تحت عنوان کارخانه نوآوری مطرح است، مطالعه، پژوهش و کار اجرایی انجام داده‌ام. در حوزه تخصصی نیز به موضوعاتی نظیر بوم مدل کسب‌وکار، متدولوژی ناب و بوم ناب در حوزه استارتاپی پرداخته‌ام.

 

۳- از چه سالی فعالیت در حوزه استارتاپی را شروع کردید؟

اواخر سال ۹۲ بود که با راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی فعالیتم را در حوزه استارتاپی به طور جدی شروع کردم. تقریبا سه سال است که از آن استارتاپ خارج شده و بیشتر وقت و تمرکزم را بر روی ساختارهای نهادی در حوزه کارآفرینی، نظیر شتابدهنده‌ها گذاشته ام.

 

۴- تا به حال چه استارتاپ‌های موفقی را تحت مربیگری داشته‌اید؟

به واسطه حضور در چندین شتابدهنده به عنوان منتور و مربی، وظیفه هدایت استارتاپ‌های مختلفی را در شهرهای متعدد برعهده داشته‌ام که از این میان استارتاپ‌های باکس، تالارنامه، اسمارتی پات، دیجی زرگر، مدوپیا در شتابدهنده‌ها و بیش از صد تیم استارتاپی در رویدادهای کارآفرینانه را تحت مربیگری داشته‌ام.

 

۵- به نظر شما کمبود چه چیزهایی در اکوسیستم استارتاپی احساس می‌شود؟

بنظر من بزرگترین مشکل حال حاضر اکوسیستم استارتاپی، فقدان قوانین و مقررات شفاف در حوزه‌های مختلف و از سویی دیگر وجود قوانینی که هر از چندگاهی مانع از حرکت رو به جلوی استارتاپ‌ها می‌شود. در کنار موارد قانونی و رگولاتوری، از موضوعاتی نظیر کمبود سرمایه‌گذاران خطرپذیر واقعی و نهادهای مناسبی برای رشد استارتاپ‌ها به عنوان اصلی‌ترین مشکلات اکوسیستم می‌توان یاد کرد.

 

۶- بنظر شما بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

متاسفانه آن چیزی که تحت عنوان Smart Money در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشورمان مطرح شده با آن چیزی که در اکوسیستم‌های موفق دنیا پیاده می‌شود، فرسنگ‌ها فاصله دارد. از این رو بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بسیاری از VCها را می‌توان عدم درک درست از چنین عبارتی دانست. از سویی دیگر موضوعاتی نظیر بی‌ثباتی اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، که به دلیل تحریم‌ها، راه را برای سرمایه‌گذاری در ایران سخت‌تر از قبل کرده، باعث شده که سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران با چالش‌های مختلف و عمیقی مواجه باشد. 

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟