- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- ریسکپذیری
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
ریسکپذیری
تاکنون به فرایند محافظهکار شدن افراد یا ریسکپذیری آنها فکر کردهاید؟
شاید شما هم مانند خیلی از افرادی باشید که ترجیح میدهند با استخدام شدن در یک شرکت، درآمد متوسطی داشته باشند و از حریم امن خود خارج نشوند، اما در این میان، افرادی نیز هستند که ایدهای در ذهن خود دارند و به فکر پرداختن به این ایده هستند.
اگر شما یک کسبوکاری سنتی داشته باشید، پروسههای خود را به همان شکل همیشگی پیش میبرید و شاید هیچ وقت نیازی به آزمایش کردن شیوههای نوین نداشته باشید، اما استارتآپها همیشه بر روی مرز باریک موفقیت و شکست پیش میروند و گاهی اوقات آزمون و خطا برایشان، تنها استراتژی حرکت به جلو به حساب میآید.
کارآفرینی به سبب نوعی آفرینش و ابداع، ماهیتی ریسکپذیر دارد و مهمترین لازمه آن، داشتن روحیه ریسکپذیری است. بنابراین اگر مایلید کسبوکار جدیدی را آغاز کرده و بعنوان کارآفرین شناخته شوید، در ابتدا از وجود روحیه ریسکپذیری در خود مطمئن شوید. البته ریسکپذیری به معنای انتخابهای به ظاهر عاقلانه ولی در باطن ناآگاهانه نیست. پس نباید آن را با ریسکهای افراطی اشتباه بگیریم!
برخی از ریسکهایی که ممکن است یک کارآفرین با آن دستوپنجه نرم کند:
ریسک بازار
به این نوع ریسک، ریسک سیستمی نیز میگویند. به این معنا که کارآفرین باید در ابتدا، نوسانات بازار را بسنجد و به واسطهی استراتژیها، این ریسکها را تا حد امکان کاهش دهد. مانند:
• تحقیق در مورد سلایق مشتریان
• آزمایش بازار برای دستیابی به اولویتهای مدنظر مشتریان
• ارتقای سطح کیفی محصولات و خدمات
• فروش بیشتر در زمان رکود اقتصادی
ریسک رقابتی
این ریسک مربوط به عواملی مانند: استراتژی رقبا، بازاریابی، قیمتگذاری و ... میباشد که کارآفرین را درگیر میکند؛ چرا که کارآفرین باید با رقبایی که در بازار، جایگاه بهتری دارند، رقابت کند.
ریسک اعتباری
زمانی کارآفرین با این ریسک مواجه میشود که محصول خود را به بازار عرضه کرده است. معمولا مشتریان برندهای آشنا را به برندهایی که تازه عرضه میشوند، ترجیح میدهند.
استراتژیهایی نیز در مواجه با این ریسک وجود دارد که عبارتند از:
• ساخت یک وبسایت یا فعالیت در رسانههای اجتماعی که به خوبی، معرف برند شما باشد.
• ارائه خدمات و محصولات با کیفیت بالا
ریسک فناوری
این نوع ریسک تماما مختص به حوزه فناوری است. به طور مثال میتوان به ریسک لو رفتن اطلاعات شخصی مشتریان و یا پرداختهای آنلاین در وبسایت برند مورد نظر اشاره کرد.
بهترین روش برای کاهش این نوع ریسک، استفاده از فناوریهای قابل اعتمادی است که با توان مالی شما قابل خریداری باشند؛ چرا که تنها با نظارتهای امنیتی دائمی و منظم است که میتوانید با خیال آسوده از اطلاعات محرمانه مشتریان خود محافظت کنید.
ریسک مالی
زمانی که دخل و خرج کسبوکارتان با هم یکی نیست، با ریسک مالی روبرو خواهید شد. یعنی میزان نقدینگی که در اختیار دارید کفاف تعهدات مالی کسبوکارتان را نمیدهد.
میتوان گفت عمدهترین ریسکی که اکثر تجارتهای سراسر دنیا با آن روبرو هستند ریسک مالی است. بنابراین توصیه میشود در زمان مذاکره با سرمایهگذاران خود، نهایت دقت را داشته باشید. همچنین هر کسبوکاری همیشه مستلزم یک سرمایه نقدی پشتیبان است که در صورت بروز مشکلات مالی بتواند به آن تکیه کند.
اگر میخواهید در فرایند کاری خود، با وجود ریسکهای احتمالی، مسیر امنتری را طی کنید، بهتر است موارد مطرح شده را بیشتر بشناسید و راهحلهای مناسب برای هر کدام را در نظر بگیرید.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟