- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- بازاریابی
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
بازاریابی
اینکه تکنولوژی به کار رفته در استارتاپ شما تا چه اندازه منحصر به فرد است، چندان حائز اهمیت نیست زیرا در هر صورت، باقی ماندن محصول شما در بازار و عرصه رقابت، بدون داشتن یک استراتژی بازاریابی مناسب، میسر نخواهد بود.
بازاریابی موثرترین روشی است که تصویر برند شما را میسازد، پیام شما را به شیوهای مناسب به مشتریان میرساند و از همه مهمتر، به رشد فروش محصولتان کمک میکند. به کارگیری استراتژی موثر بازاریابی، نیازمند صرف هزینههای گزاف نیست. با حداقل هزینهها هم میتوان یک استراتژی بازاریابی مؤثر را طراحی کرد و به نتایج ارزشمندی دست یافت. کلید موفقیت شما در این است که اهداف درست و مشخصی را در ذهن داشته باشید و بدانید که کدام ابزارها در جهت رسیدن به این اهداف به شما کمک موثرتری میکند.
۷ گام موثر در بازاریابی:
- برای شروع بازاریابی، اهدافتان را مشخص کنید
هدف مارکتینگ، پیدا کردن یک بازار است. مخاطبان و حجم بازاری که مدنظرتان است را مشخص کنید و تعیین کنید که میخواهید چه تعدادی از مخاطبان هدفتان را جذب کنید؟
این سوالات را از خودتان بپرسید و جوابی تقریبی اما منطقی به آن بدهید.
همچنین میتوانید رقبای خود را بررسی کنید و متناسب با حجم ترافیک و حجم مشتریانشان یک هدف تعیین کنید و سعی کنید در مدت زمان معین به آن برسید (در نظر داشته باشید که مارکتینگ فرایندی زمانبر است و قرار نیست در همان روزهای اول بازار را به دست بگیرید)
- برندتان را بسازید
استارتاپها در گذر زمان تغییر میکنند، شاید همین الان که قصد دارید یک محصول جدید بسازید و آن را به فروش برسانید، در ادامه محصول بهتر و متفاوتتری بسازید که با تصور فعلی شما مشابهت کامل نداشته باشد. اما به طور کلی روی برند و برندسازی تمرکز کنید. این کار در وهلهی اول به اعضای تیم شما اعتماد به نفس میدهد و باعث میشود تا مخاطبان هدف شما، برای شنیدن اخبار و محصولات شما مشتاقتر شوند. این اعتباربخشی از طریق یک پیام واضح و رسا ایجاد میشود اما تنها پیام، کافی نیست. باید بتوانید این پیام را از کانالهای مختلف به گوش افراد برسانید و تبلیغ کنید. حلقهی نزدیکان شما، شبکههای اجتماعی و وبسایتها و وبلاگهای دیگر جای مناسبی برای تبلیغ و اطلاع رسانی است.
-مخاطب هدفتان را تعیین کنید
تعیین اینکه محصول را به چه کسانی عرضه میکنید یکی از مهمترین عوامل بازاریابی است.
در شناسایی مخاطب هدف این موارد را در نظر بگیرید:
• این مخاطبان کجا هستند؟ جنسیتشان چیست؟ در چه بازهی سنی هستند؟
• رفتار خرید آنها به چه شکل است؟ آنلاین خرید میکنند یا فروشگاههای فیزیکی را ترجیح میدهند؟
• بازهی درآمدی آنها در چه حدی است؟ محصولات شما چه ضرورتی برای آنها دارد و تا چه حدی میتوانند برای این محصولات و یا خدمات هزینه کنند؟
بعد از اینکه این موارد را تعیین کردید دوباره به قسمت پیام برند برگردید و پیام برند خود را نسبت به این مخاطبان هدف، بهینهتر کنید.
- شبکهسازی کنید
بازاریابی زبانی و یا کلامی (حتی با وجود دنیای آنلاین) همچنان تاثیرگذارترین نوع بازاریابی است.
کارآفرین بزرگ آقای «ست گادین» در مورد این سبک از بازاریابی میگوید: اول غریبهها را تبدیل به دوست کنید، بعد دوستها را تبدیل به مشتری کنید و بعد مشتری را تبدیل به فروشنده کنید.
وقتی به مشتریان خود خدمات و محصولات باکیفیت ارائه میکنید و نظر آنها را جلب میکنید و ارتباطی دائمی شکل میدهید، این مشتریان ناخودآگاه برای شما تبدیل به یک بازاریاب حرفهای میشوند. البته شما هم باید حرفهای عمل کنید. دائما از آنها فیدبک بگیرید نظرات آنها را بپرسید و اگر در خصوص محصول، مشکلی دارند برطرف کنید و برای این نوع از مشتری که همیشه برای شما درآمد و مشتریان تازهتری خواهد آورد، تخفیف و تشویق در نظر بگیرید.
- ابزارهای نوین بازاریابی را به کار گیرید
رقابت در دنیای امروز تنها با استفاده از روشهای بازاریابی سنتی، چندان جوابگو نیست و به کارگیری روشهای جدید بازاریابی الکترونیک برای کسبوکارها اثربخشی زیادی دارد. اینترنت نقطه عطفی در دنیای بازاریابی است و تمام روشهای بازاریابی در دنیای جدید بر این مبنا قرار دارند، پس شما هم باید روی این موج سوار شوید.
افراد متخصص در این زمینه را استخدام کنید و یا با یک تیم حرفهای در حوزهی دیجیتال مارکتینگ همکاری کنید تا بازاریابی آنلاین شما روی مسیر اصلی آن قرار بگیرد.
- مسیرهای ارتباطی مناسب کارتان را پیدا کنید
هر شبکه اجتماعی، مخاطبان خاص خود را دارد و هر کدام، برای نوع خاصی از محتوا مناسبتر است. باید ویژگی این کانالهای ارتباطی را به خوبی بشناسید. برای مثال لینکدین بیشتر برای شبکهسازی مناسب است چرا که مدیران کسبوکارها و افراد شاغل و فعال در زمینههای مختلف در آن حضور دارند و محیط رسمیتری است. اینستاگرام برای بازاریابی و تبلیغات جای بهتری است چون کارهای خلاقانه و طرحهای نوآورانه همیشه در این محیط دیده میشوند و... .
مهمتر از هر چیز این است که ببینید کدام شبکه اجتماعی و کدام بستر، مخاطبان بیشتر و فعالتری برای شما دارد.
- تبلیغات موثر داشته باشید
تبلیغات خوب و اصولی که روی جلب نظرات و احساسات کاربران پایهریزی شده باشد را جدی بگیرید. منظور از تبلیغات تنها تبلیغ در تلویزیون و رادیو و روزنامهها نیست. در دنیای آنلاین، روشهای تبلیغ نیز دستخوش تغییر شدهاند. به طور مثال تبلیغ در گوگل (یا سایر بسترهای اینترنتی) میتواند در آگاهی کاربران از یک برند، نقش زیادی داشته باشد. کافیست پلتفرم مورد نیازتان را شناسایی کنید و از این طریق تبلیغات تاثیرگذار داشته باشید.
توجه کنید که اگر تبلیغتان حاوی نکات روانشناسی برای جذب و ترغیب کاربران نباشد، نمیتواند بصورت موثر نظر مخاطبان را جلب کند.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟