کارآفرین کیست؟
کارآفرین کیست؟

کارآفرین کیست؟

جمعه, 03 اردیبهشت 00
مسعود نبوی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

کارآفرین فردی است که با ایجاد بیشترین خطرات و کسب بیشترین پاداش، مشاغل جدیدی را ایجاد می‌کند. او معمولا به عنوان یک مبتکر، منبع ایده‌های جدید، کالاها، خدمات و تجارت دیده می‌شود. یک کارآفرین، مسئولیت سرنوشت فعالیت خود را که می‌تواند یک شرکت، پروژه یا هر تلاش دیگری باشد، بر عهده دارد، او با استفاده از مهار‌ت‌ها و ابتکار لازم برای پیش بینی نیازها و آوردن ایده‌های جدید و خوب به بازار، نقشی اساسی در هر اقتصاد بازی می‌کند.

 

قوانین موفقیت به عنوان یک کارآفرین

۱- بدانید مشتریان واقعا چه می‌خواهند

بعضی مواقع مشتری‌ها نمی‌دانند چه چیزی نیاز دارند اما می‌توانند آنچه را که واقعا می‌خواهند یا آنچه را که از آن متنفر هستند، توصیف کنند. اینکه شما در چه شغلی مشغول هستید‌، توانایی شما را در دانستن اینکه مردم واقعا چه می‌خواهند، نه آنچه خود می‌گویند می‌خواهند را نمایان می‌سازد.

۲- به اندازه بازار توجه داشته باشید

شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، قبل از هر سرمایه‌گذاری، سعی می‌کنند بازار بالقوه را پیش‌بینی کنند. اگر بازار به اندازه کافی بزرگ باشد‌، حتی نیمی از شرکت می‌تواند اندازه مناسبی داشته باشد. بررسی کنید که فرصت شما چقدر بزرگ است و فکر می‌کنید می‌توانید صاحب کدام قسمت از آن بازار شوید.

۳- خود را جای مشتری بگذارید

چند بار دیده‌اید که کارمندان بر خلاف منافع شرکت خود عمل کنند؛ زیرا قوانین شرکت باعث شده است که آن‌ها چنین رفتاری داشته باشند؟ سالانه میلیاردها دلار از دست می‌رود زیرا کارمندان آنچه را که به آ‌ن‌ها گفته شده است انجام می‌دهند نه کاری را که فکر می‌کنند باید انجام دهند. اگر مدام خود را جای مشتری می‌گذارید و به حرف کارمندان خود گوش می‌دهید، موفق خواهید شد.

۴- درآمد نامناسب را تعقیب نکنید

هنگام شروع کار، مشتری می‌خواهید، اما از گرفتن پول از هر کسی احتیاط کنید. برخی از مشتریان می‌توانند برای تجارت خصوصا در بخش خدمات، نامناسب باشند. اگر مشتریانی دارید که پول خوبی پرداخت می‌کنند اما زندگی کارمندان‌تان را به سوی تباهی می‌کشانند، به مرور زمان، دیگر کارمندی نخواهید داشت.

۵- فرهنگ سازمانی خود را بدانید

همزمان با رشد، باید افرادی که دارای ارزش‌های هماهنگ با سازمان خودتان هستند را درگیر کنید. به عنوان مثال، اگر شرکت شما دارای یک فرهنگ سرگرم کننده و آرام است که در آن شما می‌توانید افراد را توانمند کنید و خود را خیلی جدی نگیرید، افرادی که دفتر کار و دستیار می‌خواهند، استخدام نکنید. 

۶- زمان بندی مناسب داشته باشید

یکی از بزرگ‌ترین دلایل موفقیت یا شکست کسب‌وکارها، عملکرد زمان‌بندی است. قرار گرفتن در زمان و مکان مناسب مهم است. عدم ترس از شکست، آغاز ورود به این راه است. تا زمانی که سعی و تلاش نکنید، آگاهی پیدا نمی‌کنید. قبل از وجود گوگل، تعداد زیادی موتور جستجو وجود داشت. کسی Lycos را به یاد می آورد؟ Google موتور جستجوی به مراتب بهتری ایجاد نکرد‌، اما آن را در زمان مناسب ایجاد کرد.

۷- به رشد فکر کنید

اکثر ما نمی‌دانیم که اگر در قرعه کشی برنده شویم چه می‌کنیم. هنگام راه‌اندازی مشاغل، باید به این فکر کنید که اگر واقعا راه بیفتد چه اتفاقی خواهد افتاد. چگونه مقیاس‌بندی می‌کنید؟ چه کسی را استخدام می‌کنید؟ آیا شعبه‌ای در شهر دیگری افتتاح می‌کنید یا خیر؟ توجه داشته باشید، اگر می‌خواهید هواپیما را هنگام پرواز بسازید، از سقوط تعجب نکنید.

 

ایلان ماسک یکی از کارآفرینان موفق در ایالت متحده آمریکاست. او به خاطر موفقیت‌هایی که به طور متناوب به دست می‌آورد روند کارآفرینی را برای دیگر افراد مشکل کرده است، به همین دلیل عده‌ای او را فردی اخلال‌گر در ایجاد کسب‌وکار می‌دانند. ایلان ماسک نگرشی روشن به آینده دارد و هیچ موقع از دنبال کردن ایده‌های خلاقانه خود ابایی ندارد. در ادامه‌ این مقاله، قصد داریم توصیه های او را که به کارآفرینان ارائه شده است، بیان کنیم:

۱- به بازخورد اهمیت دهید

هر کاری که انجام می‌شود با روش آزمون و خطا توسعه می‌یابد. ماسک بر اهمیت بازخوردها در رویداد Google Hangout در سال ۲۰۱۳ تأکید کرد. «در مورد تک تک ایده‌های خود، از هر کسی که در ارتباط هستید بازخورد بگیرید، در صورت لزوم بارها و بارها از آن‌ها سوال کنید.»

۲- انتقادپذیر باشید

ماسک می‌داند که انتقاد یک رویکرد خصمانه نسبت به ما نیست، بلکه ابزاری مفید برای پیشبرد ما در صورت توجه به آن است. «بعضی اوقات شنیدن انتقاد دشوار است، اما همه آن‌ها بخشی از فرایند یادگیری هستند. اگر می‌خواهید در تجارت موفق باشید، باید انتقاد پذیر باشید. گاهی مواقع ممکن است سخت باشد که ببینیم چه خبر است.»

۳- در ریسک کردن، تردید نکنید

به گفته ماسک، رهبران شرکت، شرکای موسس و مدیرعاملان در صورت لزوم برای ادامه کار شرکت، در انجام ریسک تردید نکنند. «شما باید همه کارهایی را که نمی‌‌خواهید و برای شما جالب نیستند، انجام دهید. شما باید آماده باشید تا هر کاری که لازم است انجام دهید.»

۴- تیم همه چیز است

ماسک با تأکید بر اهمیت کار تیمی، بیان می‌کند: «برای همه افراد شرکت مهم است که درک کنند ماموریت چیست، هدف چیست و در چه راستایی استخدام شده‌اند. هنگامی که هدف به وضوح مشخص شد، کارمندان آنچه را که معتقدند انجام می‌دهند. بنابراین، اگر با یک تیم اشتباه کار می‌کنید، موفقیت برای شما بسیار دشوار خواهد بود.»

۵- در سنین جوانی شروع کنید

ماسک در مصاحبه‌ای با فوربس می‌گوید: «موفقیت ممکن است مدتی طول بکشد، بنابراین باید تا حد ممکن از جوانی شروع کنید. در دوران جوانی، شما توانایی ریسک‌پذیری و تمرکز انرژی بر رشد تجارت خود بدون مسئولیت‌های زندگی را دارید. هرچه سن شما بالا می‌رود، مسئولیت‌های شما افزایش می‌یابد که می‌تواند مانع شغل شما شود.»

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟