- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- مصاحبه اختصاصی | اسمارتآپ ونچرز
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
مصاحبه اختصاصی | اسمارتآپ ونچرز
معرفی مختصر از شرکتتان؟
اسمارتآپ یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر است که در بخش Early Stage اکوسیستم کارآفرینی ایران فعالیت میکند. بنیانگذاران اسمارتآپ پیش از این چندین کسب و کار راه اندازی کردهاند که سود انباشته بخشی از آنها وارد اسمارتآپ شده و صرف سرمایهگذاری در کسب و کارهای نوپا میشود. به بیان دیگر بنیانگذاران اسمارتآپ از دنیای کارآفرینی پا به عرصه سرمایهگذاری خطرپذیر گذاشتهاند.
نگاه کارآفرینانه سرمایهگذاری اسمارتآپ باعث شده است یکی از اصلیترین آوردههای غیرمالی اسمارتآپ در سرمایهگذاریهایش، بکارگیری تجارب کسب و کارهای پیشین باشد. هم افزایی این تجارب با دانش حاصل از تعامل با استارتاپهای مختلف، زمینهساز توسعه یک مدل منتورینگ شده است. این مدل در کنار پلتفرم دانشی اسمارتآپ مرتب ارتقا می یابد.
فرآیند سرمایهگذاری در اسمارتآپ با امضای قرارداد خاتمه نمییابد بلکه پس از امضای قرارداد، فرآیندهای دیگری فعال میشود. منتورینگ فعال، کمک به خلق اهرم رشد، مکانیزمهای حمایتی منابع انسانی، مالی و حقوقی و پشتیبانی فعال جهت افزایش سرمایه راند بعد، از جمله این فرآیندها است.
یکی از محوریترین اقدامات یک تیم کارآفرینی تلاش در جهت ساخت اهرم رشد کسب و کار است. حرکت در این مسیر پیچیدگیها بسیاری دارد و حتیگاه ممکن است نیاز باشد یک کسب و کار به Pivot تن دهد. اسمارتآپ در این مسیر کمکهای فکری و فنی اثرگذاری در اختیار پرتفولیواش قرار میدهد. Pivot نیمی از استارتاپهای پرتفولیو پس از سرمایهگذاری اسمارتآپ شاهدی بر این مدعاست.
حداکثر سقف سرمایه گذاری شرکتتان چقدر است؟
بازه سرمایهگذاری اسمارتآپ بین 200 میلیون تا یک میلیارد تومان است. البته برای استارتاپهایی که درخواستی نزدیک به سقف سرمایهگذاری ( یک میلیارد تومان) دارند، سرمایه گذاری در دو مرحله انجام میشود. ابتدا سرمایه کوچکی تزریق میشود و باقی سرمایه درخواستی به صورت follow-on round سرمایهگذاری میشود.
آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه گذاری روی حوزه های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزههایی؟
به دلیل اینکه اسمارتآپ در حوزههایی سرمایهگذاری میکند که دارای دانش و تجربه انباشته شده باشد، حوزههای سرمایهگذاری خود را به این صورت انتخاب کرده است :
1- Fintech 2- E-Health 3-Content 4-AI 5-Social Network
از نظر شما به عنوان سرمایه گذار، مهمترین جنبه هایی که استارتاپ ها باید به آنها توجه داشته باشند چیست؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود، تیم استارتاپ است. تیم باید دارای ترکیبی مناسب از مهمترین نیازها و مهارتهای استارتاپ باشد. در حال حاضر استارتاپهای زیادی، تیمی را تشکیل میدهند که از نظر مهارتهای مورد نیاز استارتاپ تکمیل کننده یکدیگر نیستند و به همین دلیل بعضی جنبههای استارتاپ مهجور میمانند و همگام با سایر جنبههای استارتاپ رشد نمیکنند.
مورد دیگر، بازاری است که استارتاپ برای فعالیت انتخاب میکند. قبل از انتخاب بازار باید در مورد حجم بازار، روند رشد بازار، خلاءها و نیازهای بازار تحقیقات انجام شود و پس از آن شروع به ایجاد محصول کنند. ورود به بازارهایی که سقف کوتاهی دارند، جذابیتی برای سرمایهگذاری ندارد.
بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟
طولانی بودن فرآیند بررسی و پاسخگویی سرمایهگذاران به استارتاپها از مهمترین چالشهایی هست که انرژی و زمان زیادی را از استارتاپ میگیرد و گاهی منجر به از دست رفتن فرصتها برای استارتاپها میشود.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟