- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- ارزش گذاری استارتاپ ها | بخش اول: درباره ارزش گذاری استارتاپ ها بیشتر بدانیم
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
ارزش گذاری استارتاپ ها | بخش اول: درباره ارزش گذاری استارتاپ ها بیشتر بدانیم
یک استارتاپ چیست؟
استارتاپ یک شرکت نوبنیان است که به تازگی شروع به توسعه کرده است. استارتاپ ها معمولا کوچک هستند و در ابتدا توسط تنی چند از بنیانگذاران و یا فقط یک نفر سرمایه گذاری شده و شروع به فعالیت می کنند. این شرکت ها محصول یا خدماتی را ارائه می دهند که در حال حاضر در جای دیگری در بازار عرضه نمی شوند و یا بنیانگذارانش بر این عقیده اند که به گونه ای پایین تر ارائه می شود.
سرمایه گذاری یک استارتاپ
هزینه های شرکت های استارتاپی، در مراحل ابتدایی فعالیتشان، یعنی زمانیکه آنها مشغول توسعه، آزمایش و بازاریابی ایده های خود هستند، بیشتر از درآمدشان می شود. به همین ترتیب، آنها اغلب نیاز به تامین مالی دارند. استارتاپ ها ممکن است سرمایه مورد نیاز خود را از طریق وام های سنتی کسب و کار که بانک ها یا مؤسسات اعتباری اعطا می کنند، وام های دولتی اختصاص یافته به کسب و کارهای کوچک از طرف بانک های محلی و یا کمک های مالی از طرف سازمان های غیر انتفاعی و ادارات دولتی، تامین نمایند. انکوباتورها می توانند هم سرمایه و هم مشاوره ی مورد نیاز استارتاپ ها را فراهم نمایند، درحالی که دوستان و خانواده ممکن است به آنها مبلغی را به عنوان قرض یا هدیه در نظر بگیرند. استارتاپی که بتواند پتانسیلش را اثبات کند، ممکن است بتواند سرمایه گذاری های بزرگ و ریسکی را در قبال واگذاری بخشی از مدیریت و درصدی از مالکیت شرکت جذب کند.
به عبارتی دیگر، استارتاپها نوعی سرمایه گذاری در مسیر کارآفرینی هستند که بر مبنای یک ایده جدید راه اندازی شده و به سرعت مسیر رشد خود را طی میکنند. بر اساس تعریفی که استیو پلنگ یکی از مهمترین پروفسورهای دانشگاه استنفورد ارائه داده است، یک استارتاپ سازمانی است که جهت یافتن یک مدل کسب و کار تکرار پذیر و مقیاس پذیر فعالیت خود را آغاز میکند.
البته اگر بخواهیم تعاریف در حوزه استارتاپ را بیان کنیم، ساعتها زمان لازم است زیرا اختلاف نظر در تعریف استارتاپ بسیار به چشم میخورد اما با وجود این امر یکی از اصلیترین اشتراکات در تعاریف استارتاپ وجود یک ایده خلاقانه است که در مسیر رفع نیاز بازار آغاز به کار میکند. در واقع استارتاپ با استفاده از تکنولوژیهای به روز درصدد تولید محصول یا خدمتی برمیآید که میتواند مسائل بسیاری را حل کند.
از آنجا که یک استارتاپ با هدف یافتن یک مدل کسب و کار فعالیت میکند، عمر آن زیاد طولانی نیست و عموما بعد از گذشت زمانی کوتاه به موفقیت میرسد یا پس از اتمام بودجه با شکست رو به رو میشود. یک استارتاپ برای ابتدای راه نیاز به بودجه بسیاری ندارد اما میتواند خیلی زود به دلیل موفقیتهایی که به دست آورده، مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته و مسیر رشد خود را تسریع ببخشد.
تمام آنچه شما باید در مورد روشهای ارزش گذاری استارتاپها بدانید
روشهای ارزیابی استارتاپها راههایی هستند که به وسیله آن صاحبان کسب و کار میتوانند ارزش شرکت خود را در مرحله قبل از کسب درآمد به دست آورند. در واقع با این روش پیش بینی میشود که یک کسب و کار نوپا تا چه حد موفقیتآمیز خواهد بود و به نتیجه خواهد رسید.
روشهای ارزش گذاری استارتاپها چیست؟
روشهای ارزشگذاری استارتاپها، راههایی هستند که مالک یک کسب و کار استارتاپی میتواند ارزش شرکت خود را از طریق آنها به دست آورد. این روشها به این دلیل دارای اهمیت هستند که در مرحله پیش درآمد انجام میشوند؛ در واقع پیش بینیهایی که در مورد نحوه کار اتفاق میافتد، می بایست مورد ارزیابی قرار بگیرد، از همین رو چندین روش وجود دارد که میتواند به ارزشگذاری استارتاپها کمک کند. از طرف دیگر صاحبان کسب و کار میخواهند بازدهی سرمایهگذاری خود را ببینند تا بتوانند برای آینده تصمیمگیری کنند.
تفاوت بین ارزشیابی استارتاپ و ارزش گذاری کسب و کار بالغ
کسب و کارهای استارتاپی معمولا یا سود و درآمد کمی دارند یا بدون هیچ گونه درآمدی فعالیت میکنند. در واقع آنها در وضعیت بیثباتی قرار داشته و نتوانستهاند به ثبات مورد نیاز یک کسب و کار دست یابند. به همین دلیل است که ارزشیابی این نوع کسب و کارها دشواریهای بسیاری دارد زیرا نمیتوان به راحتی در مورد نحوه فعالیت آنها در آینده و موفقیت و عدم موفقیت آنها نظر داد.
اما در مورد کسب و کارهای بالغ باید بگوییم شرایط متفاوت است به این نحو که درآمد، سود، هزینه و مواردی از این دست واضح بوده و این امکان را فراهم میکند که آن شرکت بر همین مبنا ارزشگذاری شود.
چرا ارزش گذاری استارتاپ مهم است؟
هنگامی که یک سرمایه گذار در اوایل کار تلاش میکند تصمیم بگیرد که آیا باید برای یک استارتاپ سرمایه گذاری کند یا خیر، نیاز دارد تا بر اساس روشهای ارزشگذاری، استارتاپ را مورد بررسی قرار دهد. در واقع اگر یک صاحب کسب و کار از روشهایی برای نشان دادن ارزش استارتاپ خود استفاده کرده باشد و نشان دهد آن استارتاپ داری ارزش زیادی است، احتمال بیشتری وجود دارد که بتواند آن سرمایه گذار را قانع کند تا وارد عمل شده و برای کسب و کار او سرمایه گذاری کند.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟